Bali

Wat een schitterend eiland maar achter de deuren zoveel leed

 

Bali projecten

Op Bali lopen er 3 projecten namelijk Jambetang Senang, Kolewa en House Grace

Ontdek met ons samen hoe wij deze mooie mensen verder kunnen helpen!!

Jambetang Senang

Op Bali werkt ook een uit het speciaal onderwijs afkomstig Nederlands stelechtpaar Kees en Els. Zij zetten zich in voor de kinderen met een beperking door te zorgen dat ze naar school kunnen en worden voorzien van voedsel, kleding, en indien nodig ook fysiotherapie. en logopedie. Dit is hard nodig omdat deze kinderen meestal niet meetellen, ergens achteraf in een kamertje worden weggestopt en nauwelijks verzorgd. In de lokale cultuur wordt een handicap namelijk gezien als een vloek of een straf voor begane zonden.
Sts heeft een overkapping tegen de zon verzorgt zodat de kinderen buiten kunnen spelen.
In april 2017 gaan wij naar Bali toe, op voorhand hebben wij geld vooruit gestuurd zodat zij voor de fysiotherapie al een matras kunnen kopen en andere kleine benodigdheden.speciaal voor fysiotherapie (Zodra wij bij Kees en Els zijn dan verantwoorden zij hun gift en kunnen wij er live opnames van maken.) ter info

Kolewa

In Indonesië wachten nog veel kinderen op een operatie of medische hulp. Kinderen met schisis, gehoorproblemen, ernstige vergroeiingen door brandwonden, spina bifida of anus-atresie. Ons doel is dat zij kunnen opgroeien als ieder ander kind. Kolewa draait volledig op donaties. Al voor 550 euro is het mogelijk een kindje met schisis te opereren. Met elk bedrag maakt u het verschil. Steun Stichting Kolewa. Geef een toekomst met een glimlach!

House Grace

Share to Serve bezocht eerder een kindertehuis van de Nederlandse Ben Heart foundation om te kijken wat we daar kunnen betekenen. We werden geraakt door de leergierigheid van de kinderen en tieners en hun gevoel voor humor. Vaak zijn dit wezen/verlaten straatkindern die geen uitzicht op een studie hebben omdat daar geen geld voor is. Ze moeten aan het werk met veelal slecht betaalde baantjes. Ze belanden weer op straat en geraken zo in een vicieuze cirkel.
Voor grace hebben wij ter plekke nieuwe stoelen gekocht omdat de meeste kinderen op de grond zaten. Daarbij hebben wij maandverband en voedsel verzorgt. Grace is een kindertehuis een onderdeel van de Ben Heart foundation, zij hebben meer projecten op Bali
In april 2017 gaan wij naar Bali toe, op voorhand hebben wij geld vooruit gestuurd zodat de meisjes slaapzaal kan worden opgeknapt en beveiligd voor indringers. Wij zullen hiervan uitgebreid verslag doen als wij daar aanwezig zijn. En ook jongens slaapzalen. ER worden dit jaar 5 slaapzalen totall gebouwd wij hebben daar een flinke bijdrage aan kunnen leveren.