Peru

Wat een schitterend land met veel historie maar achter de deuren zoveel leed

 

 

Peru

Share to Serve heeft in het recente verleden projecten bezocht in het Latijns-Amerikaanse land Peru:

Wawacha in Cusco

Via de Nederlandse organisatie Yuyaya zijn wij in contact gekomen met Wawacha. Dit is een opvanghuis waar straatkinderen worden opgevangen zodat hun moeders ondertussen kunnen werken. Share to Serve heeft voor hen een groot wasbekken, een kraan voor de wastafel en de toiletten weer goed werkend gemaakt. Ook sloegen wij diverse benodigdheden/boodschappen in en schonken die.

House of Stars Cusco

House of Stars is een opvang voor gehandicapte kinderen in Cusco. Ook in Peru zijn gehandicapte meestal  verstoten kinderen. In het House of Stars worden deze kinderen volledig verzorgd. Wij hebben voor dit tehuis een wasmachine gekocht omdat de was nog grotendeels met de hand werd gedaan. Ook heeft Share to Serve incontinentie materiaal/hygiene en verzorgende middelen en gesponsorde shirts geschonken.

Red de Corazones Lima

Red de Corazones betekent vanuit het Spaans vertaald ‘keten van harten’ en zet zich in voor dakloze en gehandicapte kinderen.(komen vooral uit de sloppenwijen Share to Serve bezocht het opvanghuis van Red de Corazones in  Lima. Dit is een opvanghuis voor gehandicapte kinderen en dak- en thuislozen in deze grote stad. n de gang te

Dit huis is gelieerd aan het house of stars in Cusco