Peru

Wat een schitterend land met veel historie maar achter de deuren zoveel leed

 

 

Peru

.

Share to Serve heeft in 2015 een aantal projecten bezocht in het Latijns-Amerikaanse land Peru:

Wawacha in Cusco

Via de Nederlandse organisatie Yuyaya zijn wij in contact gekomen met Wawacha. Dit is een opvanghuis waar straatkinderen worden opgevangen zodat hun moeders ondertussen kunnen werken. Share to Serve heeft voor hen een grote wasbak met kraan voor de wasgelegenheid en de toiletten weer goed werkend laten maken. Ook hebben wij diverse benodigdheden/boodschappen gekocht en uitgedeeld in de sloppenwijken.

House of Stars Cusco

House of Stars is een opvang voor gehandicapte kinderen in Cusco. Ook in Peru zijn gehandicapten meestal  verstoten kinderen. In het House of Stars worden deze kinderen volledig verzorgd. Wij hebben voor dit tehuis een wasmachine gekocht omdat de was nog grotendeels met de hand werd gedaan. Ook heeft Share to Serve incontinentie materiaal/hygiene en verzorgende middelen en gesponsorde T-shirts geschonken.

Red de Corazones Lima

Red de Corazones betekent vanuit het Spaans vertaald ‘keten van harten’ en zet zich in voor dakloze en gehandicapte kinderen zij komen vooral uit de sloppenwijken. Share to Serve bezocht het opvanghuis van Red de Corazones in  Lima.  Dit huis is gelieerd aan het house of stars in Cusco.