Uganda en Kenia

Onze reis in samenwerking met MAF

 

 

Uganda en Kenia

Tiijdens onze reis in samenwerking met MAF hebben wij diverse projecten bezocht

Weeshuis Marsabit, Kenia

Voor het weeshuis in Marsabit hebben wij geïnventariseerd waar de hoogste nood aan was. Dit resulteerde in een donatie van matrassen en beddengoed. Ook schonken we verf om het kindertehuis mee op te knappen. Samen met de MAF-groep zijn we hier twee dagen mee bezig geweest. Alle kinderen van het weeshuis kregen bovendien een rugzak met ondergoed, kleding en schoolmaterialen.

De kinderen in dit tehuis zijn vrijwel allemaal wees. Velen van hen zijn gevlucht vanuit Somalië en daarbij onderweg hun ouders verloren. Deze kinderen leefden op straat totdat een pastoor zich over hen ontfermde. Het aantal kinderen dat moet worden opgevangen groeit nog altijd en we proberen daarom nog steeds op allerlei manieren te helpen. Zo doneerden we een kippenhok inclusief de kippen. Van de eieren kan het tehuis meel kopen en daarvan weer broden bakken om te verkopen. Op die manier leren ze om in hun eigen onderhoud te voorzien.
Bent u hierdoor ook geraakt? Help ons dan mee want samen bereiken we meer!

 

Sloppenwijk Kampala

In Uganda bezochten we Kampala, waar veel vrouwen onder erbarmelijke omstandigheden leven. Om nog iets van inkomen te verkrijgen moeten deze vrouwen grote stukken rots fijnhakken totdat het gravel is. Om hen een alternatief te bieden is de vrouwen geleerd om van afvalpapier kralen en sierraden te maken. Samen met MAF zijn veel van deze sierraden opgekocht om die in Nederland weer te verkopen, wat voor de vrouwen uit deze sloppenwijken een dubbele opbrengst betekende.!

Rendille stam in de woestijn

Bij deze stam is door Judith Collins een school en tevens opvang gebouwd. Collins is een vrouw van in de 70 en zij is nog volop begaan met de kinderen in afgelegen gebieden van Kenia. Er heerst daar een grote droogte met als gevolg veel armoede.

Collins streeft ernaar om de kinderen in die gebieden te behoeden voor kinderroof en andere gevaren. De kinderen kunnen in het gebouw naar school en krijgen Christelijk onderwijs inclusief een maaltijd per dag aangeboden.
Omdat de regering in de regio overwegend Islamitisch is werd de voedselhulp vrijwel stopgezet. Men is hier daarom afhankelijk van gaven en giften. Share to Serve heeft voor drie maanden aan voedsel gebracht zoals zakken met rijst. Uw hulp is echter nog altijd hard nodig.

School in Pader met kindsoldaten

Stichting Alarm heeft in Pader een opleidingscentrum opgezet voor gewezen kindsoldaten. Hier leren deze kinderen gericht een vak zodat ze een toekomst hebben. Share to Serve heeft samen met de MAF groep een rondleiding gekregen over het terrein.